Etappe 6: Wielrennen voor Dummies

De weetgrage wielrenner kent de boekenreeks wel, jekunthetzogeknietverzinnenofhetiserwel voor Dummies. Echter wanneer je op zoek bent naar “Wielrennen voor Dummies” zal je geen boek kunnen vinden, hoewel het eerste boek Dummies boek “DOS voor Dummies” al werd uitgegeven in 1991.

jekunthetzogeknietverzinnenofhetiserwel voor Dummies

Niet iedereen van de CycleTeamers zat toen al op de racefiets, maar een groot aantal toch al wel. Wat blijkt, terwijl we pauze houden in de zonovergoten Millingen via Dueffelward rondtoer van afgelopen zondag kwam de dummy ter sprake. De jongeren onder ons kenden natuurlijk wel de Engelstalige versie “Cycling for Dummies” maar de ouderen wisten in geuren en kleuren te vertellen over een vroege Nederlandse versie. Helemaal duidelijk werd het niet hoe wij als wielrenners ons voordeel daarmee konden doen en waarom het niet tot een boek was gekomen. Een gemiste kans misschien ? Thuis achter de computer kwam ik er in eerste instantie niet uit. De zoektermen dummy en wielrennen leverde niet echt wat op, maar op het terras in Millingen had Dr Frans, met blosjes op de wangen, het ook nog over gezellig en pittig. Dat zou natuurlijk wel kunnen kloppen. Je wordt lid van een fietsclub voor de gezelligheid, want alleen fietsen is ook maar alleen, en zo nu en dan weet Theo er ook een pittige rit van te maken. Uiteindelijk heb ik het toch gevonden, maar het is wel echt iets voor de al wat oudere wielrenner.

In de zwart wit versie is er waarschijnlijk nog weinig te vinden over het moderne wielrennen maar in de kleuren versie verwacht ik toch wel iets over latex, smeermiddelen en kettingen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de Nederlandse dummies vraag dan vooral rond bij de CycleTeamers, Wie weet wil iemand een exemplaar uitlenen. Tot een boek zal het waarschijnlijk niet komen.

Tot volgende week met nieuwe avonturen met CycleTeam Wijchen, gezellig pittig